Anlatmak, Anlatmaya Çalışmak?

“Çoğu zaman, kelimenin gerçek anlamıyla acıyla farkına varıyorum ki, anlatmak istediğimin yirmide birini bile anlatamadım ve hatta hiçbir şey anlatamadım. Beni rahatlatan şey, Tanrı’nın bir gün bana o gücü ve ilhamı göndereceğine, benim de kendimi eksiksizce anlatabileceğime, kısacası yüreğimdeki ve hayal dünyamdaki her şeyi ortaya koyacağıma dair olan umudumdur.”
Dostoyevski

8 yorum:

  1. Daha çok onun için yazar olunuyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlattıklarımız karşıdakinin anladığı kadar oluyor galiba. Onun akıl süzgeci uygun değilse Dostoyevski olsan kar etmiyormuş demek ki :)

      Sil
  2. Zaten içindeki sonsuzluk sayesinde bir şeyler icra edebiliyorsun. Anlatmak istediklerimiz bir çırpı da çıksaydı, tek cümleyle de yetinebilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sözü ikili konuşmaları düşünerek paylaştım. Ama haklısınız içimizdeki çeşitlilik sayesinde sizin dediğinizde mümkün

      Sil
  3. İyiki böyle bir umut var. Bir de ne kadar çok şey bilirseniz bilin anlatabildikleriniz karşınızdakinin anlayacağı kadardır.

    YanıtlaSil
  4. Anlatsan da kaç kisi anlayacak dimi. Birde isin o kismi var 😁 hosgeldinnn geldinmi acaba kii 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç kişi anlasa da olur bana 🙂 Uzun süredir iyi hissettiğim kiloma dönüş yolculuğundaydım başka bir iki şeyde oldu. baya zaman koptum. yazacak çok şey var yazmakta istiyorum dönüyorum galiba ufak ufak 😊

      Sil